U trendu

Naslovne strane za utorak, 2. april 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o skupštinskom kolegijumu o izbornim preporukama ODIHR, poslovanju banaka, porazu stranke turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana na lokalnim izborima i drugim temama.

BLIC – „Na izbore 2. juna ili sledi leks specijalis“, o raspisivanju izbora. „Kraj ‘sultana’ Erdogana“, o porazu partije turskog predsednika.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Žigosanje Srba u sedam tačaka“ list piše o rezoluciji o Srebrenici koja ide pred UN. „Banke lane zaradile više od milijardu evra“, najnoviji podaci Narodne banke Srbije za 2023. godinu.

DANAS – O ekonomskoj politici nove Vlade Srbije „Slede inflacija i novi udari na džep građana i privredu“. „Slučaj Gruhonjić je tek pokazna vežba“, profesori Fakulteta političkih nauka Biljana Đorđević i Đorđe Pavićević o uplivu vlasti u studentsko organizovanje.

NOVA – „Vučević premijer u senci Andreja Vučića“, list piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izborom mandatara neformalno predao ključeve Vlade u ruke svom bratu. „Policija traga za Rumunkama sa snimka srpskog putnika“ o nestaloj dvogodišnjoj devojčici iz Bora.

POLITIKA – O izboru Miloša Vučevića za mandatara nove Vlade: „Nastavak borbe za srpske nacionalne interese“. „Odlazi li Erdogan u političku prošlost?“ o porazu stranke turskog predsednika na lokalnim izborima.

KURIR – Policija ne isključuje mogućnost da je dvogodišnja Danka žrtva trgovine decom. List piše i da je Ana Brnabić uspela da okupi vlast i opoziciju za istim stolom: „Mir“, „bez psovki i toalet papira“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše: „Srbiju gaze zbog Putina i Zelenskog“, Zapad žuri da reši Kosovo.

ALO – List piše da sve više devojaka ide pod nož: „Tinejdžerke navalile kod plastičara“.

INFORMER – „Erdogan izgubio izbore“, Turci slavili njegov poraz uz pesmu Nade Topčagić „Jutro je“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar