Naslovne strane za utorak, 2. jul 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak, 2. jul 2024. godine, najviše pišu o motivima napada ispred izraelske ambasade u kojem je ranjen žandarm, a ubijen napadač. Pored toga, novine pišu o izborima u Francuskoj, litijumu i budžetu Beograda.

ALO – „Stupio na snagu sporazum o slobodnoj trgovini s Kinom“, piše list. „Dve obične ležaljke i suncobran 60 evra“ o visokim cenama na grčkim letovalištima.

BLIC – Vehabija iz Mladenovca u vezi sa ljudima optuženim za terorizam „Ko stoji iza napada na ambasadu Izraela?“ Haos nakon izbora „Debakl Makrona, Francuska sad u rukama desnice?“ Kišovit početak jula „Preokret, zahlađenje i nepogode do petka“.

VEČERNJE NOVOSTI – List otkriva „Vehabija Žujović bio mamac za ‘spavače'“. Pravi cilj suđenja lideru Republike Srpske „Stežu obruč oko Dodika da udare na RS i Srbiju!“ Analiza Novosti pod naslovom „Ljulja se evropska osovina“.

DANAS – Da li se isplati eksploatacija vrednih ruda u Srbiji „Cena litijuma za tri godine pala za 80 odsto“. O tome da li je teroristički napad u Beogradu u vezi sa Rezolucijom Ujedinjenih nacija o Srebrenici, kako kaže predsednik Srbije, pod naslovom „Srebrenica nema veze sa Bliskim istokom“. Usvojen budžet u Skupštini Beograda „Partijska vojska namirena, Beograđanima jarboli“.

INFORMER – List piše da albanski ekstremisti prete Srbiji ratom. „Le Penova ponizila Makrona“ o rezultatima prvog kruga parlamentarnih izbora u Francuskoj.

KURIR – „Krčili put Rio Tintu dok su vodili državu, a sad dižu pobunu“, piše list. Na naslovnoj strani preneta je i izjava ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića koji je rekao da je terorista koji je ranio žandarma poslao ženi pre incidenta video poruku u kojoj je kazao da ide u raj.

NOVA – Maratonski poduhvati koje će plaćati Beograđani „Pet projekata koštaće Beograd 219 miliona evra“. Provladinim medijima stigao spisak poželjnih sagovornika za teme o projektu Jadar „Dijalog o litijumu po meri ‘Rio Tinta'“. Festivali i umetnici u protekle dve nedelje na meti režima „Zabrane pokazuju nemoć ove vlasti“.

POLITIKA – Detalji subotnjeg terorističkog napada u Beogradu „Vehabija pre napada supruzi poslao poruku da ide u raj“. O padu nataliteta „U 2023. godini rođeno najmanje beba u novijoj istoriji Srbije“. Francuska uoči drugog kruga parlamentarnih izbora „Bardela poziva birače da zaustave ‘agente haosa’ – levicu“.

SRPSKI TELEGRAF – „Le Penova kroji novu mapu Evrope“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.