U trendu

Naslovne strane za utorak, 21. maj 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak, 21. maj 2024. pišu o blagoslovu patrijarha pred put predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Njujork, o predstojećim izborima, upadu policije na sever Kosova i o dešavanjima u Iranu posle pogibije predsednika Ebrahima Raisija.

BLIC – Šta nas čeka na izborima 2. juna „Ključna bitka biće u Novom Sadu i Nišu, a ne u Beogradu“. Predsednik Irana Ebrahim Raisi poginuo u padu helikoptera „Nesreća ili sabotaža?“ Nikola Jokić o igranju za reprezentaciju na olimpijadi kaže „Ne znam, moram da razmislim“.

VEČERNJE NOVOSTI- Vučić iz hrama u Njujork „Pod srpskom trobojkom svi slobodni narodi sveta“. Novi teror na severu Kosova „Kurtijevi specijalci love dinar u bankama“. Šta donose izmene Krivičnog zakona „Veće kazne za gaženje dece, za oružje i 15 godina robije“.

DANAS – Pod naslovom „Porfirije ispratio Vučića u Njujork kao da je monarh“, o služenju molebana za predsednika pred put na sednicu UN gde će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici. Zaboravljeno Vučićevo obećanje da će roditeljski dodatak za prvo dete biti 500.000, a za drugo 600.000 dinara „Biće nekog maja, nije poznato koje godine“, piše list. Predsednik Srbije promenio planove i poslednjeg dana kampanje ide u Niš: „Naprednjačka vlast se brani na jugu“.

INFORMER – „Raisi mrtav“ o helikopterskoj nesreći u kojoj je stradao predsednik Irana. „Patrijarh blagoslovio predsednika države“, piše list.

KURIR – „Perači para: prljavi novac ulažu u skupocene satove koji vrede kao stan“, piše list.

NOVA – Patrijarh Porfirije kao duhovni poglavar SNS: „Blagoslovi sa partijskim prizvukom“, piše list. Beogradski opozicionari bi mogla štošta da nauče od kolega sa juga „Niška opozicija ‘vozi’ kampanju ‘jugićem'“. Stručnjaci tvrde da je rušenje Beogradskog sajma i Generalštaba potpuno neprihvatljivo: „Arhitekte protiv planova države“.

ALO – List piše da kandidat za gradonačelnika pokreta „Kreni-promeni“ Savo Manojlović dobija novac iz inostranstva. „Nesreća ili atentat“, piše list o smrti iranskog predsednika.

POLITIKA – Vučić sa predstavnicima Srba iz regiona kod patrijarha: „Blagoslov pred put u Njujork“. Novi upad takozvane kosovske policije na sever Kosova i Metohije: „Posle poraza u Savetu Evrope Kurti nastavio teror.“ „Iranska borba za nasleđe“ posle pogibije predsednika.

SRPSKI TELEGRAF – List povodom pogibije Ebrahima Raisija u padu helkoptera piše da se nesreće dešavaju političarima koji su naklonjeni ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.