U trendu

Naslovne strane za utorak 23. april

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 23. april pišu o sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) o Kosovu, sednici Skupštine Srbije o spajanju beogradskih i lokalnih izbora i drugim temama.

ALO – „Vučić svetu sasuo istinu u lice“, piše list o govoru predsedinka Srbije Aleksandra Vučića sa sednice SB UN. „Bližimo se nuklearnoj katastrofi“, o izjavi ruskog ministra Sergeja Lavrova.

BLIC – „Haos u Skupštini i opoziciji“, o sednici parlamenta i stavovima opozicije oko izlaska na izbore. „Sprovode i fizičko i pravno nasilje nad Srbima na Kosmetu“, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici SB UN. „Nož je bio podmetnut učeniku iz Ribnikara“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa sednice SB UN: „Otvoreni i nekažnjeni progon Srba na Kosovu“. „Za apartman u podrumu traže čak 1.300 evra“, o cenama smeštaja u Grčkoj.

DANAS – List prenosi stav inicijative ProGlas: „Ne postoje uslovi za fer izbore“. Pravnica Sofija Mandić navodi da „U Srbiji ima 1,1 milion, a u Beogradu 230.000 nepostojećih birača“. O strankama koalicije „Srbija protiv nasilja“ koje izlaze na izbore u tekstu „‘Biram borbu’ umesto bojkota“.

NOVA – „Vlast najjače ‘tukla’ po ‘bojkotašima'“, o sednici Skupštine Srbije. U tekstu „Panić: Pukla je tikva“, list navodi da je kum predsednika Srbije potvrdio Vučićev sukob sa ministrom policije Bratislavom Gašićem.

INFORMER – Pod naslovom „Uništavate svet zbog Kosova“ list prenosi izjavu predsednika Srbije sa sednice SB UN. „Amerika postavlja nuklearke u Poljskoj“, o nameri Vašingtona da rasporedi svoje atomsko naoružanje još bliže Rusiji.

KURIR – „Borba za istinu“, o sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu. „Uspeh VMA“, o prvoj rekonstrukciji grudi posle karcinoma dojki.

SRPSKI TELEGRAF – „Ključni dokaz da nije bilo genocida, list piše o tajnom britanskom izveštaju o Srebrenici. „Ispred Vučića stoji Srbija, kod Vjose Osmani samo ime“, o sednici SB UN o Kosovu.

POLITIKA – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović u intervjuu za list kaže „Do kraja meseca predlog za način služenja vojnog roka“. „Vlast i delovi opozicije podržali spajanje izbora“, piše list. O rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici, list piše u tekstu „Rezolucija koja deli Bosnu i Hercegovinu, region i svet“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.