Naslovne strane za utorak 23. januar

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 23. januar 2024. najviše pišu o sastanku lidera Zapadnog Balkana u Skoplju, planovima do 2027. godine, proteklim izborima i spoljnopolitičkim temama.

BLIC – List piše: Prava istina o blokadi beogradske vazdušne luke – „Cela ova zona je kontaminirana, zaključavaj aerodrom“. O korona virusu „Korona nam je urnisala srce“, piše list. Uzbuna u Osnovnoj školi „Sećenji Ištvan“ u Subotici „Đak pretio da će pobiti ceo razred“.

VEČERNJE NOVOSTI- O sastanku u Skoplju „Brišu se međe za radnike“. Uzbuna u Subotici „Osmak pretio da će pobiti celo odeljenje“. Od spoljnopolitičkih tema list izdvaja da nemački AFD predlaže „degzit“ sunarodnicima „Desničari za brzi izlazak Nemačke iz EU“.

DANAS – Na prijave i dokaze koje je „Crta“ iznela oko manipulacija tokom izbora nije reagovala nijedna državna institucija: „Državni organi moraju da istraže prekrajanje izbora“, piše list. Diskutabilne investicije 17 milijardi evra do svetske izložbe „Od Ekspa 2027. jedino su realni novi krediti“. Slučaj kopanja litijuma: „Tužbom Rio Tinta plaše javnost“.

INFORMER – List piše o incidentu u školi u Subotici. „Kurti ni mrtvom Srbinu ne da mira“ – o pretresu magacina koji je pripadao Stefanu Nedeljkoviću koji je nastradao tokom dešavanja u Banjskoj prošle godine.

KURIR – List piše o detaljima optužnice protiv klana Veljka Belivuka „Imovina klana na spisku za oduzimanje“. Tekst o navodnom napadu NATO na Rusiju „Ratne igre: Čak 90.000 vojnika NATO sprema se za sukom sa Rusijom“.

NOVA – O najnovijim planovima predsednika „Srbija 2027“ pod naslovom „Nepodnošljiva lakoća obećavanja – Vučićeve ‘kvantne’ rupe bez dna“. Evroposlanik Matjaž Nemec kaže „Na strani smo ljudi koji traže pravdu na protestima“. O paklu porođaja u Srbiji „Majkama umiru bebe, trudnice žive u strahu“.

ALO – List piše o najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Skupština početkom februara“. Analiza preliminarnih rezultata popisa – „Crna Gora srpski zbori“, piše list.

POLITIKA – Aleksandar Vučić na skupu „Zapadni Balkan i EU“ u Skoplju rekao „Nadam se novoj vladi Srbije do 15. marta“. Nastavlja se procedura za smenu „Kurtijevih“ gradonačelnika „Srbi iz četiri opštine predaju potpise, Priština na potezu“, piše list. Nakon trovanja radnika „Analize u Magni rade stručnjaci iz Novog Sada“.

SRPSKI TELEGRAF – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića: „Neću da budem babica političkim gubitnicima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.