U trendu

Naslovne strane za utorak, 4. jul 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama pišu o Kosovu, o protestu „Srbija protiv nasilja“, upisu u srednje škole i na fakultete kao i o spoljnopolitičkim temama.

BLIC – „Bez novih izbora do 2024. godine“, list piše da su i vlast i opozicija nezainteresovani za izbore. O upisu đaka u srednje škole „Misterija male mature“. O aferi u srpskoj košarci „30 košarkaša osumnjičeno za nameštaljke“.

VEČERNJE NOVOSTI – O zahtevu Srba sa Kosova list piše pod naslovom „Kurtijeve specijalce na listu terorista“. O završetku školske godine i rezultatima završnih ispita „Niži prag za upis u gimnazije“. O novom sistemu za putarinu „Makedonske rampe diže srpski TAG“.

DANAS – O protestima „Srbija protiv nasilja“ i opoziciji „Građanska pobuna se ne može odložiti do jeseni“. O protestnom skupu opozicije i građana koji je održan prvi put i u Jagodini „Šetnja u Palminom ‘zarobljenom gradu’ posle 20 godina“. Član saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ Željko Simić kaže „Vladin odgovor na zahteve iz ‘Ribnikara’ je mazanje očiju“.

NOVA – List piše da je MUP godinu dana ignorisao zahtev Specijalnog tužilaštva u Beogradu o istrazi komunikacije vođa kriminalnih klanova „BIA istražuje otkud Šariću ‘skaj telefon’ u pritvoru“. Dekan Fizičkog fakulteta Ivan Belča o kritičnom stanju u toj visokoj školi „Nemamo brucoše jer mladi studiraju da bi pobegli iz Srbije“. O radovima na izgradnji „Tiršove dva“ i obnovi instituta „Dr Vukan Čupić“ koji i dalje traju „Novca kao pleve, a plac u korovu“.

POLITIKA – List piše o poseti premijera Holandije i Luksemburga Beogradu i njihovom zahtevu za deeskalaciju na Kosovu „Srbija će dati sve od sebe da sačuvamo mir“. Direktor Instituta za spoljnu politiku u Ankari Husein Bagdži kaže „Erdogan i Putin će još dugo trajati“. Peking doneo zakon o spoljnoj politici „Ko ugrozi prava Kine, osetiće bol“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar