Naslovne strane za utorak 4. jun 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 4. jun 2024. najviše pišu o proteklim lokalnim izborima, pre svega o rezultatima u Beogradu i Nišu.

BLIC – Na izborima neka nova lica, ali stari pobednici „Vučić iskoristio autogolove opozicije“.

ALO – List piše da se u opzicionim redovima vodi „rat“ oko toga ko će biti lider opozicije. „Ukrajincima dozvola da ruše avone iznad Rusije“ o novim dešavanjima u rusko-ukrajinskom sukobu.

VEČERNJE NOVOSTI- Centralna tema analiza lokalnih izbora „Četiri ključne poruke birača“. Žrtve porodičnog nasilja bez zaštite: „Decu ubijenih majki treba spasiti ulice“.

DANAS – Za sada izvesna većina opozicionih partija u nekoliko beogradskih opština „SNS slavi vlast u Nišu, opozicija sprema odgovor“. Da li je delovanje aktivista SNS na dan izbora bilo legalno: „Čime se bave kol centri sem zvanjem glasača“.

INFORMER – „Vučićeva pobeda čista k’o suza“, piše list o izveštaju posmatrača ODIHR koji su pratili lokalne izbore u Srbiji. „Orlovi će proći grupu“, o prognozama rezultata fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu.

KURIR – „Pet ključnih odgovora koje su dali lokalni izbori“, analiza izbornih rezultata. „Uskoro lečenje sopstvenim matičnim ćelijama“, piše list.

NOVA – Sve je ukazivalo da je SNS u Nišu pao sa vlasti, a onda je GIK prelomio: „Niškoj opoziciji vlast otima pobedu“, piše list. Pokret Kreni-promeni osvojio 17,7 odsto glasova u glavnom gradu: „Razočarani glasači vinuli Manojlovića do statusa novog lidera“.

POLITIKA – Stavljena tačka na izborne nedoumice u gradu na Nišavi: „SNS i Ruska stranka imaju većinu u Nišu“, piše list. Analiza ODIHR-a: „Izbori dobro organizovani, kampanja bila slobodna“.

SRPSKI TELEGRAF – „Opozicija htela da napravi haos i izvede narod na ulice“, piše list o incidentima u nedelju kada je bio izborni dan.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.