Naslovne strane za utorak, 9. jul 2024. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu najviše o postizbornoj kombinatorici u Francuskoj i o drugim temama.

ALO – List piše da je Rusija pokrenula masovne raketne udare na Ukrajinu: „U napadu na Kijev 30 mrtvih!“.

BLIC – „Na fakultetima i produžeci za prvi krug upisa“, nakon prijemnog, prazna i budžetska mesta. List piše i da je „Košarkašima otvoren put do četvrtfinala OI“.

VEČERNJE NOVOSTI – „U tišini obnovili dom Deve naciste“, revizija istorije na Kosovu i Metohiji. List piše i o novim cenama putarina: „Od Beograda do Niša za 1.130 dinara“. 

DANAS – „Režimu Rio Tinto preči od građana“, aktivisti „Ne damo Jadar“ pušteni da se brane sa slobode nakon blokade pruge i privođenja. List prenosi i reagovanje Srđana Škora o navodima da je pretio Danilu Vučiću i predsedniku Srbije: „Legalizovali su laž, a izjava je isečena“.

INFORMER – O rezultatima parlamentarnih izbora u Francuskoj i posleizbornim kombinatorikama, list piše da je ta zemlja „na ivici rata“.

KURIR – List piše o preporukama za putovanje po najavljenim visokim temperaturama „Oprez“.

NOVA – „Ruska ‘stolica’ mogla bi prva da se izmakne“, Vučićeva politika balansiranja izmeđi istoka i zapada odoleva, ali je sve češće na ispitu, piše list. List piše o „teroru policije“: Građani Lučana i Guče u strahu.

POLITIKA – „Srbija je u julu kupila dodatnih pet tona zlata“, izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Francuskoj preti politička paraliza“, o rezultatima parlamentarnih izbora u toj zemlji.

SRPSKI TELEGRAF – Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića: „Uranijum nemamo, ali litijum imamo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.