U trendu

Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića: Prikazivanje video snimaka od 16. januara 2018.

U Osnovnom sudu u Prištini danas bi trebalo da budu završena tri uzastopna pretresa, od 31. jula do 2. avgusta, u nastavku suđenja za ubistvo predsednika Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ (SDP) Olivera Ivanovića, prikazivanjem snimaka video kamera od 16. januara 2018. godine, na dan atentata ispred sedišta SDP u centru severnog dela Kosovske Mitrovice.

Kako u današnjem izdanju navodi list Danas, „zbog tehničkih nemogućnosti da se snimci prikažu“, jučerašnji pretres je bio odložen.

„Osnovni sud u Prištini u ponedeljak je odbio predlog advokata Faruka Korenice, koji zastupa optuženog Nedeljka Spasojevića, da se preko Euleksa Zvanično od Beograda zatraži informacija dokle je stigla istraga koju Srbija vodi u slučaju Ivanovićevog ubistva, kao i dokazi na osnovu kojih je ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić u srpskom parlamentu izjavio da srpske vlasti ‘tačno znaju’ ko je ubio Ivanovića“.

Odbijanje tog predloga odbrane sud je obrazložio nepostojanjem saradnje sa Beogradom koji, kako je rečeno, „po predmetu Ivanović sa nadležnim kosovskim institucijama ne sarađuje od 2018. godine“.

Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici. On je pogođen sa pet metaka u grudi i podlegao je povredama u bolnici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar