U trendu

Nedelja autizma od danas do 7. aprila ‘Zvezda plava, Zvezda prava!’

Povodom međunarodnog dana autizma od danas do 7. aprila 2024. godine, organizuje se kampanja nedelje autizma pod sloganom „Zvezda plava, zvezda prava!“

Ova kampanja se sprovodi pod pokroviteljstvom ministarstva zdravlja i u organizaciji Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, Udruženja roditelja dece s autizmom „Deca bez granica“ i Instituta za istraživanje i razvoj dobrih praksi „Well-being International“, saopštilo je Udruženje „Deca bez granica“.

Cilj kampanje je da skrene pažnju javnosti na probleme sa kojima se suočavaju osobe sa poremećajem iz spektra autizma i njihove porodice, kako bi se smanjila stigmatizacija i omogućila podrška osobama sa autizmom da ostvare svoj pun potencijal.

Kampanju podržavaju brojne organizacije i ličnosti iz sveta kulture i sporta. Podršku su pružili i Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom, Savez MNRO Srbije i udruženje „Evo ruka“. Pridružili su se i košarkaški klubovi Partizan i Cvena Zvezda.

Nedelja autizma obuhvata Kreativnu redionicu, crtanje murala na zidu „Centra za autizam“ set akreditovanih edukacija namenjenih zdravstvenim radnicima i saradnicima i roditeljima dece sa autizmom, zatim predstave u Malom pozorištu „Duško Radović“ u Beogradu, a završiće se kulturnim programom u Narodnom pozorištu 7. aprila koji će izvoditi deca sa smetnjama u razvoju.

Podrška se može pružiti i kroz donaciju udruženju „Deca bez granica“ na račun 325-9500700189638-89.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar