Nemačka odbacila Gašićevu tvrdnju da štiti ubicu Olivera Ivanovića

Ambasada Nemačke u Beogradu danas je kategorično odbacila tvrdnju ministra policije Srbije Bratislava Gašića da je ubica političara Olivera Ivanovića pod zaštitom nemačkih vlasti.

„Vlada Nemačke nema saznanja ko je ubio Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine. Kategorično odbacujemo optužbu da je počinilac pod zaštitom nemačkih vlasti. Savezna vlada nije primila zahtev srpskih vlasti po ovom pitanju“, navela je Ambasada u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Gašić je juče na sednici Skupštine Srbije rekao da srpske vlasti „tačno znaju“ ko je ubio Ivanovića i da je počinilac „pod zaštitom“ nemačkih vlasti.

„Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom taj čovek, da nam daju podatke. Imamo snimak sa aerodroma u Tirani, imamo slike iz Prištine, imamo slike kada je ulazio u stan“, kazao je Gašić.

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je 16. januara 2018. s više hitaca iz pištolja, ispred sedišta te partije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.