U trendu

Netanjahu rekao Bajdenu da je odlučan da ostvari sve ciljeve rata

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas u telefonskom razgovoru sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom (Joseph Biden) da je njegova zemlja odlučna da „ostvari sve ciljeve rata“ u Gazi, uključujući „uništenje palestinskog pokreta Hamas“, saopštio je njegov kabinet.

„Razgovarali smo o najnovijim dešavanjima u ratu, uključujući posvećenost Izraela postizanju svih ciljeva rata – eliminaciji Hamasa, oslobađanju svih naših talaca i obezbeđivanju da Gaza više ne predstavlja pretnju Izraelu. Razgovarali smo i o pružanju neophodne humanitarne pomoći civilnom stanovništvu“, rekao je Netanjahu.

Bela kuća je ranije danas saopštila da su Bajden i Netanjahu imali telefonski razgovor, prvi posle više od mesec dana, o razvoju situacije u Pojasu Gaze, posebno u Rafi.

Američki predsednik podržava Izrael od napada palestinskog pokreta Hamas 7. oktobra, ali se sada sve više distancira od Netanjahua.

On je nedavno ocenio da izraelski premijer „čini više štete nego koristi“ svojoj zemlji vođenjem rata u Gazi, gde broj žrtava i dalje raste, a katastrofalna humanitarna situacija nastavlja da se pogoršava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar