U trendu

Netanjahu: Totalnom pobedom zadaćemo fatalan udarac Hamasu, ali i Iranu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da će „totalnom pobedom“ izraelske vojske u Pojasu Gaze biti zadat „fatalni udarac“ palestinskoj islamističkoj organizaciji Hamas, ali i Iranu i njegovim saveznicima.

„Aspolutna pobeda je od suštinskog značaja jer garantuje bezbednost za Izrael. Totalna pobeda će zadati fatalni udarac osovini zla, a to su Iran, (libanski) Hezbolah, (jemenski pobunjenici iz pokreta) Huti i naravno Hamas“, rekao je Netanjahu posle sastanka sa predstavnicima vojske.

Kako je saopštio njegov kabinet, Netanjahu je u Latrunu, nedaleko od Jerusalima, kazao da je Izrael „na putu totalne pobede“, da je tome posvećen i da „neće odustati“, prenosi Frans pres.

„Nećemo okončati rat bez postizanja tog cilja totalne pobede, koja će obnoviti bezbednost i za jug i za sever“, kazao je Netanjahu članovima posade tenka, ne precizirajući šta znači totalna pobeda, preneli su izraelski mediji.

On je rekao i da je 75 odsto bataljona Hamasa uništeno, da nema „zamene za totalnu pobedu“, i da Izrael uništava Hamasovu mrežu tunela.

Naveo je da evakuisani Izraelci neće moći da se vrate u svoje domove ako Izrael ne postigne taj cilj i dodao da će „biti samo pitanje vremena kada će uslediti još jedan masakr“ i da će Hezbolah i druge organizacije „prevrnuti region“. On je time aludirao na napade Hamasa iz Gaze na jug Izraela 7. oktobra, posle kojih je počeo najnoviji rat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar