U trendu

Nikezić (SSP): Sraman odnos SNS-a prema vrhunskom stručnjaku EPS-a Miroslavu Tomaševiću

Korupcija je uvek prioritet za režim Srpske napredne stranke (SNS), a to je potvrdio i sraman odnos  prema bivšem v.d. direktoru Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslavu Tomaševiću, vrhunskom stručnjaku koji je posle 21 godine rada dobio otkaz, rekao je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić.

Tomašević je, kako je rekao Nikezić, došao na čelo EPS-a, posle višegodišnjeg razaranja poslovanja te kompanije od strane partijskog poslušnka SNS-a Milorada Grčića i uveo red, konsolidovao proizvodnju električne energije i spasio EPS.

„Kada je Tomašević obezbedio dobit od 300 miliona evra u prvom kvartalu ove godine, zasmetao je koruptivnim interesima vrha vlasti i smenili su ga sa mesta v.d. direktora“, rekao je Nikezić.

Dodao je da se Tomašević „protivio nepotrebnom uvozu uglja, sukobio sa partijskim nameštenicima u Vladi Srbije, zbog novog Statuta EPS-a kojim je SNS stegao partijsku kontrolu nad tom kompanijom i preneo najbitnija ovlašćenja na ministarsku energeike i izbacio odredbu o zabarni otuđenja imovine velike vrednosti“.

SSP, prema rečima Nikezića, već dve godine zahteva da se uvede vanredno stanje u celom energetskom sektoru, imenuje profesionalno rukovodstvo i utvrdi odgovornost svih u lancu odlučivanja, od vrha države do neposrednih rukovodilaca u EPS-u“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar