Nikezić (SSP): Važno je znati ko je i kod koga izlobirao da se nastavi projekat ‘Jadar’

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je danas da je važno da se zna ko je izlobirao i kod koga, da se nastavi projekat Rio Tinta o iskopavanju litijuma kod Loznice, saopštila je ta stranka.

„Pošto je u nadležnosti Agencije za sprečavanje korupcije i nadzor nad sprovođenjem Zakona o lobiranju, važno je da saznamo ko je izlobirao i kod koga, da se nastavi projekat Rio Tinta i da li je to ‘lobiranje’ bilo u skladu sa zakonom o lobiranju i Zakonom o sprečavanju korupcije“, naveo je Nikezić, a saopštila SSP.

On je, na sednici skupštinskog Odbora za finansije, na kojoj je razmataran godišnji izveštaj Agencije za sprečavanje korupcije, rekao da se „rezultat ove vlasti, ali i rada Agencije za sprečavanje korupcije, ogleda u tome da je Srbija u poslednjih 12 godina pala za 24 mesta na svetskoj rang listi percepcije korupcije.

Istakao je da je Srbija pala na 104. mesto, a u poslednjoj deceniji su je prestigle Grčka, Moldavija, Jermenija, Albanija, Ukrajina i Belorusija, pa su joj sad od svih evropskih zemalja iza „leđa“ ostale samo BiH, Turska i Rusija.

Dodao je da je korupcija danas najveći neprijatelj Srbije i godišnje građane košta milijarde evra, a da zbog nje danas nema dovoljno novca za škole, bolnice, pristojne plate i penzije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.