U trendu

Nikezić (SSP): Za vreme mandata Ane Brnabić javni dug povećan sa 24,2 na 36,4 milijarde evra

Javni dug Srbije je za sedam godina, u vreme dok je Ana Brnabić bila premijerka, povećan sa 24,2 na 36,4 milijarde evra, izjavio je danas poslanik i potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić.

„U tom periodu su krediti građana povećani sa 6,8 na 12,6 milijardi evra a zvanična inflacija bila je 47 odsto“, naveo je Nikezić u saopštenju.

Istakao je da je u tom periodu broj novorođenih beba smanjen za šest odsto i da je preko 400 hiljada ljudi emigriralo samo u zemlje Evropske unije.

„Neće ni Vladimir Orlić ni niko od naprednjaka da priča o rezultatima jer ne mogu da objasne kako je moguće da su pre sedam godina građani za hiljadu dinara mogli da kupe po kilogram junetine, brašna, krompira, kupusa i po litar ulja, mleka i jogurta, a da je danas za to potrebno dve hiljade dinara“, naveo je Nikezić.

On smatra da ni poslanici Srpske napredne stranke „nemaju ni jednu lepu reč za Anu Brnabić, pa koriste vreme u Skupštini Srbije samo da vređaju opoziciju, pretvarajući Skupštinu u politički rijaliti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.