U trendu

Nova D2SP i LIBDEM: SNS se pobeđuje ako se u razgovore o izborima uključe svi politički subjekti

Predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP), Vladimir Kovačević i predsednik Liberala i demokrata (LIBDEM) Đorđe Žujović rekli su danas da pružaju podršku nameri da se održe izbori, ali apeluju da to bude dogovor svih političkih aktera, a ne samo vlasti i parlamentarne opozicije.

„Smatramo da mesto za stolom, kada se bude odlučivalo o održavanju bilo kojih izbora, moraju da imaju raznovrsni politički subjekti i da se uvaži glas čitavog društva, a verujemo da tako misli i ostatak opozicije“, naveli su Kovačević i Žujović u zajedničkom saopštenju.

Dodaje se da je „kriza u kojoj se nalazi Srbija evidentna i da se ne može govoriti samo o političkoj krizi, već, takođe, o ekonomsko-socijalnoj krizi, koja predstavlja i veću opasnost po društvo“.

Kovačević i Žujović su ocenili da ono što nedostaje u celom procesu, kada se govori o izborima, „jeste jasna politika i program, jer posle odlaska Srpske napredne stranke (SNS) sa vlasti ostaju problemi, a ti problemi će podjednako pogoditi i one koji budu na narednim izborima glasali i za vlast i za bilo koju od opozicionih opcija koje će na njih izaći“.

Naveli su da se mora izaći sa preciznim merama koje će se preduzeti po odlasku SNS-a sa vlasti, što podrazumeva ekonomski održiv program koji nosisa sobom poboljšani životni standard prosvetnih i zdravstvenih radnika,poljoprivrednika, promenu izbornog zakonodavstva, novu regionalnu politiku i realan odnos sa susedima, jasnu spoljnu politiku, zasnovanu isključivo na interesima. 

„Na ovaj način hoćemo da u praksi vidimo šta su programi i ciljevi. Naši planovi biće predstavljeni u narednih 15 dana i očekujemo da kolege iz opozicijetakođe podrže predložena rešenja, kao i da kandiduju svoja“, naveli su Kovačević i Žujović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar