U trendu

Novak Đoković Fondacija otvorila renovirani vrtić 'Bubamara' u Beočinu

Novak Đoković Fondacija otvorila je danas renovirani vrtić „Bubamara“, u okviru predškolske ustanove „Ljuba Stanković“ u Beočinu, koji je opremljen po „najvišim standardima za rast i razvoj najmlađih“.

U saopštenju se navodi da su iskorišćena sredstva od preostalih donacija iz prošlogodišnje kampanje „Sezone darivanja“ namenjene opremanju vrtića u Odžacima.

„Projekat opremanja centralne predškolske ustanove u Beočinu imao je za cilj da pored postojeće dve sobe, opremi još 6 soba i time se poveća kapacitet prijema dece, što je ostvareno u celosti – na radost svih žitelja opštine. Ukupna vrednost donacije Novak Đoković Fondacije iznosila je 5.200.000 dinara“, stoji u saopštenju.

Nacionalna direktora Novak Đoković Fondacije Maja Kremić rekla je da taj vrtić, sa ukupno osam soba, sada poseduje sve što je potrebno kako bi deca uživala i učila u idealnim uslovima za rast i razvoj u podsticajnom okruženju.

„Ovo je najveće ulaganje koje smo imali do sada u Predškolskoj ustanovi ‘Ljuba Stanković’ i zaista svedočimo ostvarenju sna mnogih vaspitača koji ovde rade ali i dece i roditelja. Želim da istaknem da smo mi jedna od retkih malih opština koja već drugu godinu omogućuje svoj deci potpuno besplatno pohađanje vrtića i sigurna sam da je to značajna podrška svim porodicama, posebno onima koji imaju više dece. U ovoj godini smo imali oko 400 mališana sa teritorije cele opštine koja besplatno idu u vrtić“, rekla je predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar