U trendu

Novi biznis Donalda Trampa: prodaja Biblije uoči Uskrsa

Bivši američki predsednik, republikanac Donald Tramp (Trump) izjavio je danas da pokreće plaćeno partnerstvo sa jednom zvezdom kantri muzike kako bi na prodaju ponudio primerke Biblije, dodajući da mu je to „omiljena knjiga“.

„Religija i hrišćanstvo su dve stvari koje ovoj zemlji najviše nedostaju“, rekao je Tramp u trominutnom video snimku objavljenom na njegovoj društvenoj mreži „Truth Social“.

Tramp, koji će najverovatnije biti kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima u novembru, ohrabruje svoje pristalice da kupe Bibliju, po ceni od 59,99 dolara po primerku.

On je to uradio tokom Svete nedelje uoči Uskrsa po gregorijanskom kalendaru. „Moramo da vratimo veru Americi“, rekao je Tramp aludirajući na svoj predizborni slogan „Učinimo Ameriku ponovo velikom“.

Grupa koja na sajtu prodaje primerke tog izdanja Biblije, napisala je da je ponosna što je to „jedina Biblija koju promoviše Tramp“.

Ta organizacija, čije ime nije saopšteno, navodi da prihod od prodaje neće biti upotrebljen za finansiranje Trampove izborne kamanje, ali to ukazuje da se slika bivšeg predsednika koristi kao deo plaćenog partnerstva.

Primerci tog izdanja Biblije se prodaju u saradnji sa poznatim konzervativnim muzičarem Lijem Grinvudom (Lee Greenwood), čiji se hit „God Bless the USA“ pušta na svakom Trampovom predizbornom mitingu.

Verske vođe su 2020. godine oštro kritikovale Trampa koji se slikao ispred jedne oštećene crkve sa Biblijom u ruci, dan posle antirasističkih demonstracija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar