U trendu

Novi optimizam: Nema pomaka u slučaju suspenzije profesorke Senke Jankov

Pokret Novi Optimizam saopštio je danas da nadležni iz Zrenjaninske gimnazije još odlažu raspravu o slučaju profesorke ove škole Senke Jankov, koja je suspendovana zbog učešća na protestu protiv nasilja.

„Nakon pokretanja suspenzije profesorke sociologije u Zrenjaninskoj gimnaziji, Senke Jankov, 23. maja, ova ustanova je dala samo jedno saopštenje za javnost u kome je izjavila da do kraja pravnog procesa neće obaveštavati javnost niti komentarisati i davati izjave“, navodi Novi optimizam.

U saopštenju se dodaje da od tog trenutka mnogo toga nije jasno kako u pogledu procedura tako i motiva nadležnih u školi da donesu odluku o suspenziji profesorke sociologije.

Novi optimizam podseća da je zrenjaninska profesorka suspendovana nakon što je u tom gradu održan protest „Zrenjanin protiv nasilja“ na kome je održala govor, a da je suspenzija usledila jer je okačila plakat „Zrenjanin protiv nasilja“ u Google učionicu.

„Smatramo da se radi o pritisku na neistomišljenike vlasti, usmerenom protiv onih koji društvenim angažovanjem slobodno iznose svoje političke stavove. Odluka protiv profesorke Jankov je svojevrsna osveta zbog njenog angažovanja i učestvovanja na protestima protiv nasilja“, navodi se u saopštenju.

Novi optimizam je pozvao Zrenjaninsku gimnaziju da „poništi politički motivisanu odluku o suspenziji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar