U trendu

Novinske agencije povukle prvu sliku britanske princeze Kejt posle operacije, zbog sumnje u montaž

Prva zvanična fotografija britanske princeze Kejt, princeze od Velsa, od njene operacije abdomena pre gotovo dva meseca koju je Kensingtonska palata objavila juče posle više nedelja spekulacija oko toga gde se ona nalazi, povuklo je više novinskih agencija.

AP i još nekoliko agencija, uključujući Frans pres i Rojters, prvo su objavile sliku juče a kasnije su je povukle zato jer izgledalo da je fotomontaža, što je dodatno podstaklo sumnje oko toga šta je sa princezom.

Slika Kejt koja sedi u stolici okružena sa svoje troje dece, koju je, kako je rečeno, slikao njen suprug Vilijam princ od Velsa i britanski prestolonaslednik, snimljena je nedavno u Vindzoru, saopšteno je.

„Hvala vam na ljubaznim željama i nastavljenoj podršci tokom poslednja dva meseca,“ napisala je Kejt na društvenim mrežama i poželela svima srećan „Dan majki“ koji se obeležavao juče u Velikoj Britaniji.

AP je prvo objavio sliku koju je prosledila Kensingtonska palata. Iako nema naznaka da je fotografija lažna, AP je saopštio da je povukao zato što se pri bližem razmatranju pokazuje da je intervenisano na slici na način koji ne ispunjava standarde te novinske agencije. Na primer, slika pokazuje da leva ruka princeze Šarlot nije u odgovarajućoj liniji.

Kancelarija Kensingtonske palate ne radi za vikend i za sada nema odgovora na poruku ostavljenu na govornoj pošti.

Objava fotografije usledila je posle više nedelja spekulacija preko društvenih mreža oko toga šta se desilo sa Kejt od kada je napustila bolnicu 29. januara nakon gotovo dvonedeljnog boravka u njoj posle planirane operacije. Ona nije viđena u javnosti od Božića, 25. decembra.

Kraljevska porodica bila je pod većom pažnjom javnosti nego obično poslednjih nedelja pošto ni Kejt ni kralj Čarls Treći ne mogu da obavljaju svoje javne dužnosti zbog zdravstvenih problema.

Zvaničnici vezani za kraljevsku porodicu kažu da Čarls prolazi kroz tretmane zbog jednog oblika raka, bez preciziranja o kom se radi, a koji je otkriven tokom intervencije za proširenje prostate.

Kralj je otkazao sve svoje javne obaveze dok je pod tretmanom, mada je snimljen kako hoda do crkve i kako se privatno sastaje sa državnim zvaničnicima.

Kejt (42) je operisana 16. januara a njeno stanje i razlog za operaciju nije otkriven sem da se radi o operaciji abdomena, mada su Kensingtonska palata, princ Vilijam i kancelarija princeze Kejt saopštili da njen zdravstveni problem nije povezan sa rakom.

Iako je palata prvobitno saoštila da će davati nove vesti samo ako se dogodi nešto značajno i da se ona neće vratiti kraljevskim dužnostima pre rimokatoličkog Uskrsa, 31. marta ove godine, ipak je izdato saopštenje prošlog meseca zbog raznih glasina i teorija zavere.

„Kensingtonska palata je u januaru jasno ukazala na vremenske okvire princezinog oporavka i naznačila da će davati dodatna saopštenja samo ako ima nešto značajno. Taj okvir i dalje stoji“, saopštila je kraljevska palata 29. februara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar