U trendu

Novoimenovani ambasador Srbije Ivan Todorov posetio Banjaluku, sastao se sa Dodikom i Stevandićem

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci novoimenovanog ambasadora Srbije u BiH Ivana Todorova, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciju u Republici Srpskoj, BiH i regionu, kao i o budućim zajedničkim projektima RS i Srbije.

Dodik je naglasio je da su odnosi Republike Srpske i Srbije na izuzetno visokom nivou i istakao da su rezultati dosadašnje saradnje vidljivi u lokalnim zajednicama širom RS, kroz realizaciju velikog broja projekata finansiranih sredstvima Srbije, saopšteno je iz Kabineta predsednika RS.

Dodik je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Srbije u Republiku Srpsku i puno uspeha u njegovom budućem radu, navodi se u saopštenju.

Ambasador Srbiuje u BiH danas se u Banjaluci sastao i sa predsednikom Narodne skupštine RS Nenadom Stevandićem, koji je Todorovu preneo predanost ruskovodstva RS „miru i politici koja se zasniva na dejtonskom principu dogovora dva entiteta i tri naroda, uz poštovanje suvereniteta i bez uplitanja međunarodne zajednice“.

Na sastanku je naglašena uloga Srbije kao glavnog faktora stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine RS i dodaje da je na sastanku pružena puna podrška inicijativi „Otvoreni Balkan“ koja bi dodatno razvila ekonomsku saradnju i robnu razmenu.

Ivan Todorov je 7. februara preuzeo dužnost novog ambasadora Srbije u BiH.

On je tada članu Predsedništva BiH Željku Komšiću predao akreditivno pismo.

Todorov je radio u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), a od 2018. do 2023. godine bio je ambasador Srbije u Mađarskoj.

Na mestu ambasadora Srbije u BiH nasledio je Aleksandra Đorđevića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar