U trendu

Obezbeđenje sprečilo Manojlovića da sa predsednikom opštine Novi Beograd razgovara o overi potpisa

Obezbeđenje opštine Novi Beograd danas je sprečilo kandidata pokreta Kreni-Promeni za gradonačelnika Beograda Savu Manojlovića da sa predsednikom te lokalne samouprave razgovara o problemu overe potpisa za listu za beogradske izbore 2. juna.

Savo Manojlović došao do kabineta predsednika opštine Novi Beograd. On i dalje ne izlazi iz kabineta. Stigla je policija. Opština i dalje ne da overivače. pic.twitter.com/3KeDvk6qJg

— Kreni-Promeni (@KPromeni) May 7, 2024

Manojlović je na društvenoj mreži Iks objavio video na kom se vidi kako pripadnici obezbeđenja opštine Novi Beograd pokušavaju da ga izguraju iz kabineta predsednika opštine.

Prethodno su ispred tržnog centra Merkator na Novom Beogradu aktivisti pokreta Kreni-Promeni postavili štand na kom prikupljaju potpise podrške izbornoj listi ali je po Manojlovićevim rečima, problem nastao jer opština nije obezbedila overivače.

Pošto radnici obezbeđenja nisu uspeli da izbace Manojlovića iz zgrade, pozvana je policija a u razgovoru s njima, kandidat za gradonačelnika je rekao da je opština po zakonu dužna da obezbedi overivače potpisa i da neće izaći iz zgrade opštine dok taj problem ne bude rešen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.