U trendu

Obradović: Državotvorni blok traži izbore na svim nivoima, prelaznu Vladu i dijalog u Skupštini

Šef poslaničke grupe Dveri u Skupštini Srbije Boško Obradović izjavio je danas da savez stranaka „Državotvorni blok patriotske opozicije“ traži ostavku predsednika Republike, ostavku Vlade u celini, prelaznu tehničku Vladu do sledećih izbora i dijalog vlasti i opozicije u Skupštini, gde bi bilo dogovoreno održavanje novih izbora u narednih godinu dana.

„Mi predlažemo prelaznu Vladu, ali smo spremni da čujemo i druge predloge, ali koji će garantovati slobodu medija i poštene izbore na svim nivoima. Mi smo apsolutno otvoreni za jedan takav dijalog ovde u Skupštini Srbije“, rekao je Obradović novinarima u parlamentu.

Naveo je da Srbija treba da ima jednu vrstu crnogorskog primera za ugled, odnosno da nije potrebna jedna kolona opozicije na izborima, već više jasno definisanih.

„Kolone opozicije treba da budu jasno ideološki profilisane, a naša je upravo takva. Državotvorni blok patriotske opozicije, suverenistički blok, sa veoma jasnim i preciznim stavovima po svim nacionalnim i državnim pitanjima. Pozivam kolege iz prozapadne opozicije da naprave svoj blok, ili više svojih blokova, i da na taj način nastupimo na tim izborima, da svaki glasač zna za koju politiku glasa“, rekao je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar