Obradović (Srbija protiv nasilja): Obezbedićemo stabilnost za zaposlene u javnim preduzećima

Kandidat liste „Srbija protiv nasilja“ za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović izjavio je danas da će se, posle izbora 17. decembra, pružiti stabilnost zaposlenima „za dugogodišnji pošteni rad koji su obavljali po ugovorima na određeno vreme u preduzećima u vlasništvu grada“.

Obradović je u pisanoj izjavi rekao i da je „ekspertskom analizom utvrđeno da je neophodno uspostaviti pravedniji sistem zarada, podržavanje razvoja komunikacijskih veština i timskog rada, kao i zaustavljanje dugogodišnjeg partijskog zapošljavanja“.

„Vizija tima kojeg predvodim i tima stručnjaka je grad u kojem svaki radnik ima priliku za dostojanstven život, a istovremeno doprinosi razvoju Beograda. Verujem da je osnaživanje radne snage ključno za izgradnju prosperitetnog Beograda. Planiramo da podržimo inicijative koje će omogućiti stabilnost zaposlenja i unaprediti radno okruženje, osiguravajući da svaki pojedinac ima mogućnost da se razvija profesionalno i lično“, kazao je Obradović.

Istakao je da će se posle 17. decembra raditi na stvaranju „inkluzivnog i podržavajućeg okruženja“ za radnike širom Beograda, kao i da se „radnicima moraju obezbediti radnička prava koja će dovesti do toga da ta klasa bude stub srpske privrede“.

„Zato pozivam sve zaposlene da 17. decembra zaokruže broj 3 na glasačkom listiću i pruže podršku koaliciji ‘Srbija protiv nasilja’, jer promenom vlasti obezbeđuju slobodan rad bez zlostavljanja na radu“, zaključio je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.