U trendu

Obradović traži 'hitne konsultacije' vlasti i opozicije o vanrednim izborima na svim nivoima

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je danas da su potrebne „hitne konsultacije vlasti i opozicije“ o tome kada će u Srbiji biti vanredni izbori na svim nivoima i o „odgovarajućim uslovima“ u kojima će biti izbori.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije naveo da su se i pripadnici „prozapadne“ opozicije pridružili inicijativi pokreta Dveri da ostavke podnesu predsednik Srbije i predsednica Vlade.

„Cela opozicija je jedinstvena u mišljenju da su neophodni izbori na svim nivoima. Mi smo podržali kolege iz opozicije danas u borbi da se Skupštini vrate smisao i dostojanstvo, ali ovo što gledamo sada u Skupštini (ometanje rada) ne vodi nikuda. Potreban je hitan dijalog vlasti i opozicije kada, koji izbori i koji su uslovi u kojima će se oni održavati“, rekao je Obradović.

On je naveo da se Srbija suočava sa „dve opasne tendencije vlasti“.

„Početak nove školske godine obeležio je i početak nove sezone rijalitija ‘Elita’. Velika je tragedija ovog društva da TV-rijaliti programi nisu ukinuti i da nije oduzeta nacionalna frekvencija televiziji Pink koja krši sve zakone Srbije već godinama. Druga opasnost je dolazak Vlade u Skupštinu sa novim nametima na siromašne i socijalno ugrožene građane Srbije“, rekao je Obradović.

On je kao takve naveo to što je Vlada predložila za povećanje akciza na gorivo, alkohol, kafu i cigarete u iznosu od osam odsto.

„Dočekujemo jesen i zimu s novim skokom cena hrane i energenata, a resorni ministar je najavio i poskupljenje struje i gasa. Vlast pokušava da rupe u budžetu krpi udarajući na siromašne građane. Mi jesmo ekonomski lider u svetu, ali po najvećoj ceni goriva“, rekao je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar