U trendu

Održan 49. maskenbal Kluba studenata tehnike

Legendarni 49. maskenbal Kluba studenata tehnike (KST) održan je krajem decembra na temu „Kroz svetlo i tamu“, koja je pobedila na konkursu sa preko hiljadu pristiglih predloga.

Mihailo Todorović, programski urednik KST je podsetio da je u pitanju tradicionalni maskenbal koji naredne godine slavi 50. rođendan.

„Pravimo jednu veliku priču pošto je i 70 godina KST-a sledeće godine. Želimo da stvar dignemo na viši nivo. Već počinjemo da spremamo izvođače za sledeću godinu. Svaki maskenbal rasproda sledeći“, kazao je Todorović.

Na ovogodišnjem maskenbalu koji je rasprodat nedeljama unapred, bilo je 10 stejdževa sa raznovrsnom muzikom.

Među muzičarima koji su nastupili bio je i hrvatski bend Svemirko čiji su članovi veoma zadovoljni nastupom i atmosferom na maskenbalu.

„Utisci su mi jako dobri. Ovo je jedinstven događaj jer nemamo puno prilike da sviramo na ovakvim mestima. Najbliže ovome je Brucošijada u Zagrebu ali ovo je mnogo drugačije, arhitektura zgrade je drugačija kao i ambijent. Generalno smo jako zadovoljni, nadam se i publika“.

Maskenbal Kluba studenata tehnike je jedna od najvećih i najstarijih manifestacija tog tipa u ovom delu Evrope.

Odvija se svake godine, u celoj zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu gde se okupi oko 5.000 mladih uz nastupe različitih izvođača.

 

Prilog Kineske medijke grupe (CMG)

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar