U trendu

Opozicija okupljena oko Srbije protiv nasilja na jednoj listi, nosioci Aleksić i Tepić

Postignut je dogovor o zajedničkom nastupu opozicije okupljene oko protesta „Srbija protiv nasilja“ na narednim izborima, a nosioci liste na republičkim izborima biće lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić i potpredsednica SSP Marinika Tepić, dok će prvi na listi biti Radomir Lazović, saopštio je danas novinar Smiljan Banjac, koji je najavljivao šetnje na protestima.

Kako je naveo na konferenciji za novinare ispred Skupštine, na beogradskim izborima nosioci će biti Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović, koji će biti i kandidat za gradonačelnika, a prva na listi će biti Mila Popović, dok će nosioci liste za pokrajinske izbore biti naknadno objavljeni u Novom Sadu.

„Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbija, Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, Srce, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i stranka Zajedno dogovorili su zajednički nastup na izborima na temeljima dobre saradnje u parlamentu, zajedničke organizacije protesta ‘Srbija protiv nasilja“ i brojnih drugih akcija koje su ove organizacije zajedno i pojedinačno sprovodile kako bi Srbija postala dobro mesto za život svih naših građana“, rekao je Banjac.

Podsetio je da su te organizacije prethodno potpisale dogovor da se na osnovu istraživanja donese odluka da li će se na izbore ići u jednoj ili više kolona proevropske opozicije.

„Sva istraživanja u koja smo do sada imali uvid nam govore da postoji velika sinergija zajedničkog delovanja i zbog toga smo doneli odluku da na izbore izađemo zajedno i pobedimo! Mi naše razlike ne krijemo, već ih smatramo prednošću i snagom koja pokazuje našu spremnost da se dogovaramo, uvažavamo i nalazimo zajednička rešenja u interesu građana Srbije“, rekao je Banjac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar