U trendu

Opština Čajetina dobija minibus za prevoz đaka sa sela

Komisija Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva dodelila je novac za kupovinu jednog takvog vozila opštini Čajetina, koja će ga koristiti za prevoz đaka na relaciji Ljubiš-Rožanstvo-Sirogojno, saopšteno je danas iz te opštine.

Ugovor sa ministarstvom je u ime Opštine Čajetina, u Palati Srbija u Beogradu, potpisala pomoćnik predsednika Opštine Marija Jeremić, a ovaj projekat je sproveden preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Čajetina.

Za nabavku minibuseva je ove godine opredeljeno 182 miliona dinara, a na konkurs je stiglo ukupno 35 prijava. Od 26 lokalnih samouprava, devet je pograničnih, a tri minibusa su otišla na Kosovo i Metohiju u Zubin Potok, Gnjilane i Kosovsku Kamenicu.

Ministarstvo za brigu o selu je za tri godine sprovođenja ovog programa besplatnim prevozom za žitelje sela sa svojih teritorija snabdelo 61 lokalnu samoupravu, a planirano je da na ovaj način bude rešen problem prevoza u oko 1.200 sela. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)