U trendu

Orlić sa ambasadorom Rusije Bocan-Harčenkom o jučerašnjem Vučićevom govoru

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sastao se danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom koga je informisao o teškoj situaciji sa kojom se suočava srpsko stanovništvo na Kosovu.

Kako je saopštila Skupština Srbije Orlić je rekao da je „cela Srbija ponosna na jučerašnji govor“ predsednika Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine UN, koji je tom prilikom preneo snažnu poruku da poštovanje principa i pravila Povelje UN nije izbor, već obaveza, koja je najbrutalnije pogažena baš u slučaju Srbije pre 24, odnosno 15 godina.

„To su učinili oni koji najviše dele lekcije danas, a i danas krše Rezoluciju 1244 u slučaju Kosova i Metohije“, rekao je Orlić.

Orlić je informisao ruskog ambasadora o izuzetno teškoj situaciji sa kojom se suočava srpsko stanovništvo na Kosovu, te da svakog dana ima novih primera nasilja koje Aljbin Kuti sprovodi nad Srbima.

„Zato je neprihvatljivo uspostavljanje veštačke ravnoteže, pozivanjem ‘obe strane na smanjivanje tenzija’, kada se zna da postoji samo jedan generator nasilja na Kosovu i Metohiji, i uvek je ista strana žrtva tog nasilja“, rekao je Orlić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar