U trendu

Oštra razmena reči u Skupštini Srbije uz pominjanje Zvonka Veselinovića kao ‘primera poštenja’

Pošto je danas u debati u Skupštini Srbije poslanik opozicionog Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković kritikovao odlazeću premijerku Ani Brnabić koju je vlast predložila za predsednicu Skupštine, a kritikovao je i šefa vladajuće SNS i ministra odbrane Miloša Vučevića, poslanici vlasti su uzvratili da je Novaković „kriminalac“.

Novaković je Ani Brnabić poručio da „poradi na jezičkoj kulturi“ jer se izražava kao „Sarma“ – junak iz filma „Specijalno vaspitanja“.

Poslanicima vlasti je rekao: „Hvalili ste je kao da je kandidat za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti. Tolikim neodmerenim hvaljenjem vi joj se podsmevate“ – ocenio je Novaković.

Novaković je istakao da Brnabić nije za mesto predsednice Skupštine jer takvo mesto „traži umerenu, razložnu, pribranu osobu“.

Rekao je da ne može da glasa za nju i zato što nju podržava Vučević za koga je rekao da je „zajedno sa Zvonkom Veselinovićem i Andrejem Vučićem ogranizovao krađu izbora“ decembra u Srbiji i da su za to „operativci bili narkodileri u Novom Sadu“.

Vučević je odgovorio: „Zvonko Veselinović je za vas primer poštenja“ i rekao da su svi koje je Novaković pomenuo „čestitiji“ od tog poslanika opozicije.

Tokom dovikivanja je rekao Novakoviću da je „krao budžetske pare i da je najveći kriminalac Novog Sada“, a poslanica SNS Biljana Pantić Pilja Novakoviću poručila da mu je „mesto ili u zatvoru ili bolnici“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar