U trendu

Pajić (PSG): Dubravku Đukanović i Oliveru Vučković ostavke ne aboliraju od odgovornosti

Poslanik Pokreta slobodnih građana (PSG) Vladimir Pajić izjavio je danas da ostavke direktorki Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Dubravke Ðukanović i Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Olivere Vučković „u ovom trenutku samo predstavljaju pokušaj pranja njihovih biografija“.

Pajić, koji je konzervator i restaurator, je u pisanoj izjavi rekao da su one „moralni čin“ ostavki dugovale građanima „još odavno, zbog svega što su dopustile i učinile“, i da ih ne aboliraju niti oslobađaju od odgovornosti.

„Ne smemo zaboraviti da je Beograd doživeo potpunu devastaciju, da je Kalemegdan trajno uništen K-distriktom, da je Stari savski mosti predviđen za rušenje i da je nestao veliki broj beogradskih vila i kuća od ogromnog značaja. Uništenje Generalštaba, Sajma kao i rimskog groblja u Vlajkovićevoj samo su poslednji udarac na sve što je do sada srušeno“, rekao je Pajić.

On je dodao da je zbog nerada i zloupotrebe ove dve institucije njih dve kao i mnogih prethodnih rukovodilaca, izgubljeno preko 80 zgrada i lokaliteta od najvišeg značaja za Srbiju, i da „nakon toga ostavke ne znače ništa“.

„Naše kulturno nasleđe je naša ogromna vrednost i nećemo dopustiti njegovo dalje uništavanje. Oni koji su sa Vesićem, Šapićem i Malim ‘tikve sadili’ neće oprati svoj obraz ostavkama, jer je na njima odogovornost i krivica za uništenje Beograda kao i spomenika po celoj Srbiji“, zaključio je Pajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.