U trendu

Panović (Demostat): Vulin možda i najprincipijelniji političar, ali je pitanje kakvi su to principi

Programski direktor Demostata Zoran Panović ocenio je da je Aleksandar Vulin u svom obrazloženju ostavke na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) pokazao da je možda najprincipijelniji srpski političar, ali da je pitanje kakvi su ti principi, kao i koliko su to i principi predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Jedan od naprednjačkih uzora je svakako i Komunistička partija Kine. Reformator Deng Sjaoping je bio potvrdio partijski stav da veliki vođa – Mao Cedung nije bio u pravu 30 odsto, a da je bio u pravu 70 odsto. I pragmatični Vučić verovatno misli da su Milošević i Šešelj bili u pravu 70 odsto“, napisao je Panović u autorskom tekstu za današnji Nedeljnik.

Prema njegovim rečima, Vučić neće reći da je Vulin bio 100 odsto u pravu sa svojim stavovima, već će i korigovati „njegovu patetiku, naglasivši da ostavka ne znači baš i njegovu (Vulinovu) glavu, kao što je Vulin bespogovorno daje na oltar Srbije“.

Panović smatra da bi i tu prava proporcija bila „kineska“ – da je „drug Vulin bio u pravu 70 odsto, a da nije bio 30 odsto“.

„Samo što je Deng tu proporciju prihvatio u procesu uslovne demaoizacije Kine, dok Vulin, paradoksalno, odlazi u vreme finalizacije rešešeljizacije naprednjaka“, ocenio je programski direktor Demostata, dodajući da su upravo zbog „pragmatičnih proporcija“ Vojislav Šešelj i radikali idu u koaliciju sa naprednjacima samo na beogradskim i lokalnim izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar