U trendu

Parandilović: Svako pojavljivanje Vučića na međunarodnim smotrama je jedna velika blamaža

Lider stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović ocenio je da je svako pojavljivanje Aleksandra Vučića na međunarodnim smotrama jedna velika blamaža i pokazuje svu njegovu nemoć kao državnika.

Parandilović je tako prokomentarisao nastup predsednika Srbije na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj je izglasana rezolucija o Srebrenici.

„Epilog Vučićeve politike je sve go poraz do poraza koji se preko kontrolisanih medija predstavlja kao pobeda. Naprednjačka horda koja je stasala uz (predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava) Šešelja trajno je unakazila finansijski, moralno i duhovno ovu zemlju i ukrala nam ceo jedan vek“, rekao je Parandilović za list Danas.

Prema njegovim rečima, „Vučić, pošto je ponižen u svetu, onda svoje frustracije leči na građanima ove otete zemlje“.

Komentarišući to što su članovi Vlade Srbije pratili obraćanje predsednika Srbije na sednici Generalne skupštine UN ogrnuti zastavama Srbije, Parandilović ocenjuje da ta slika predstavlja „tužni folklor, namenjen domaćoj javnosti, kako bi se predsednik Srbije predstavio kao žrtva“.

Time što se i Vučić ogrnuo zastavom na sednici Generalne skupštine UN, Parandilović smatra da je „svakog Srbina koji drži do sebe naterao da se oseća poniženo, bedno i tužno“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.