U trendu

Pašić (SSP): Fantomi ostali u biračkom spisku i nakon promene Zakona

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Tatjana Pašić ocenila je da su „fantomi, koji danas kradu naše gradove i opštine“, ostali u biračkom spisku i nakon nedavne promene Zakona.

„Zakon kojim je navedeno da svi koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj opštini, nije rešio problem, jer su fantomi sa prvim prebivalištem na opštini, na kojoj evidentno ne žive, ostali u biračkom spisku“, rekla je Pašić u razgovoru sa članovima te stranke na Vračaru.

Ona je, kako je preneo SSP u saopštenju, navela da će predsednik Skupštine opštine Sokolac iz Republike Srpske, Milovan Bjelica Cicko, ponovo u junu glasati u Beogradu, jer se i dalje nalazi u biračkom spisku.

„Zamislite da tako svako može da glasa gde poželi, gde god da se zatekne. To nije normalno stanje, ma koliko nam govorili drugačije“, ocenila je ona.

Pašić smatra da izmenama Zakona nije rešen osnovni problem, a to je „ko i kako može da prijavi prebivalište“.

„Jasno je da, na primer, 50 birača koji su prijavljeni u Pršernovoj 21 na Voždovcu, mahom iz Republike Srpske, sigurno ne mogu da žive u neuslovnoj kućici. Svakom ko je ikada prošao tuda jasno je da tu nema uslova za život ni za jednog čoveka, a kamoli za 50 ljudi“, kazala je Pašić.

Ocenila je da se takvim prijavama „krade glas Beograđana“, jer nemaju pravo da odluče o tome kako će da žive i dodala da zbog takvih manipulacija SSP ne izlazi na izbore jer je za 2. jun „zakazana krađa Beograda i Vračara, gde postoje čak četiri liste koje su gotovo sigurno povezane sa vladajućom strukturom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.