U trendu

Pašić (SSP): Izborni uslovi moraju da se promene pre nego što izbori budu održani

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Tatjana Pašić izjavila je danas da izborni uslovi moraju da se promene pre beogradskih i lokalnih izbora koji će biti održani na proleće.

U saopštenju se navodi da je ona, tokom zasedanja Komiteta za poštovanje obaveza država članica Saveta Evrope pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Parizu, kazala da će, ako se to ne desi, izbori opet biti održani po modelu koji je Evropa ocenila neprihvatljivim.

Dodala je da je zato neophodna podrška za slanje posebne misije koja će omogućiti građanima Srbije da nastave putem evrointegracija.

Ona je na sastanak na kome je predstavljen izveštaj o poštovanju obaveza Srbije u periodu od 2012. do 2023. godine

pozvana kao predstavnik opozicije, navodi se u saopštenju i dodaje da su se prisutni na sastanku složili da je na izborima u Srbiji bila prisutna „krađa“, da su uslovi za učesnike bili nefer i da je medijsko stanje u Srbiji loše.

„Prošle godine Vučić se sa televizija sa nacionalnom frekvencijom obratio građanima 300 puta, a u svojim nepristojno dugim nastupima, predsednik vređa i političare iz EU, gospodina Šidera, Šenaha i Rota, koji ukazuju da u Srbiji stvari ne idu dobrim putem. Sa razglasa se njegovi govori puštaju na centralnom beogradskom trgu“, rekla je Pašić tom prilikom.

Rekla je i da nijedna institucija u Srbiji nije pokrenula bilo kakvu istragu nakon brojnih dokaza o izbornim manipulacijama koje su predstavile nevladine organizacije kao što su kancelarija OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Savet Evrope, Evropski parlament i opozicija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar