U trendu

Pastor (SVM): Sa Vučićem nismo pričali o funkcijama jer on više nije lider SNS

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pator je izjavio da na današanjim konsultacijama s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o mandataru nove vlade nisu razgovarali o funkcijama koje bi ta stranka želela u vlasti, jer Vučić više nije predsednik Srpske napredne stranke (SNS).

Pastor je novinarima ispred zgrade Predsedništva rekao da su s Vučićem su razgovarali o infrastrukturnim projektima i o tome kako SVM vidi razvoj Srbije i unutar nje pokrajine Vojvodine.

„SVM želi da bude deo vladajuće većine kako je to bio godinama i da nastavimo saradnju da bismo ostvarili svoj program“, rekao je Pastor.

Istakao je da je nivo na kojem su bili predstavljani poslednjih osam ili devet godina, bio delotvoran za pripadnika mađarske nacionalne manjine.

„To je bilo na nivou državnih sekretara u Republici, a što se tiče Pokrajine, o tome ćemo posebno razgovarati“ rekao je Pastor istakavši da je za tu stranku najvažnije da ostvaruje svoj program.

Naveo je da su Vučiću ostavili primerak nacrta koalicionog sporazuma koji je sastavio SVM i o kojem će razgovarati sa SNS-om.

U zgradu Predsedništva su na konsultacije oko podneva stigli predstavnici izborne liste oko predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova i predsednika Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića.

Vučić je konsultacije počeo juče, u ponedeljak, razgovorima s manjinskim listama „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ i „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.