U trendu

Patrijarh Porfirije podelio božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije podelio je danas na svečanosti u Hramu Svetog Save božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja iz Zvečanske, učenicima škola pri beogradskim bolnicama i deci iz porodica sa više dece.

„Najveći dar koji mi kao ljudi, kao deca i kao odrasli, imamo to je rođenje našega Isusa Hrista. Najveći dar naš Bogu Isusu, jeste to da budemo dobri, da imamo razumevanje između sebe. Za nas ste vi deca, upravo zbog toga što je i Isus Hristos među nas došao kao dete, najveći dar“, poručio je patrijarh Porfirije.

Kako je još rekao, „radujemo se što smo ovde u Hramu Svetoga Save, koji je zastpunik naš pred Bogom“, preneo je TV Hram.

„On se moli za nas i pomaže nam da mi budemo dobri, da budemo svakoga dana sve bolji i bolji, da budemo dobri prema svojim mamama i tatama, između sebe, prema komšijama, rođacima, prema svima“, naveo je patrijarh Porfirije.

Darivanje božićnih paketića organizovalo je Versko dobrotvorno starateljstvo (VDS) Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke u saradnji sa Hramom Svetog Save šestu godinu za redom.

Za ovu priliku doputovala je Katarina Fenslou, iz Čikaga, koja je sa svojom organizacijom „Naši Srbi“ dugogodišnji saradnik VDS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar