U trendu

Pavićević: Razgovaraće se sa 'ProGlasom' i studentima oko protesta 16. januara

Poslanik stranke Zeleno-levi front Đorđe Pavićević izjavio je danas, govoreći o sledećem protestu opozicije zbog navodnih izbornih nepravilnosti, koji je zakazan za 16. januar, da je ostalo da se odluči da li će na njemu učestvovati samo stranke, ili će biti i nestranačkih aktera.

„Razgovaraće se sa ljudima iz ‘ProGlasa’ i studentima, na njima je da odluče da li će se priključiti. To jeste neka vrsta zajedničke borbe, nisu samo stranke zainteresovane da imamo bolju vlast i bolje i fer izbore“, rekao je Pavićević za televiziju N1.

Naveo je i da je na današnjem sastanku koalicije „Srbija protiv nasilja“ odlučeno da se, vezano za izborne nepravilnosti, nastavi pravna borba.

„Sada je važno ići na sudove u pogledu izbornih nepravilnosti, da bi se na kraju tog procesa išlo na Ustavni sud na ocenu ustavnosti čitavog procesa“, kazao je Pavićević.

Govoreći o tome što je naredni protest zakazan za 16. januar, godišnjicu ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, naveo je da to jeste simbolično, jer je u pitanju slučaj nerazjašnjenog ubistva i sumnje ko je umešan u to.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar