U trendu

Pavlović: Brnabić da ne poziva ambasadore, bojkot izbora je stranputica

Poslanička grupa Mi-glas iz naroda, koju predvodi Branko Pavlović, poručila je danas predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić da ne poziva na sednice koligijuma ambasadore, kao što je to bilo u četvrtak prilikom razgovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima, zato što je Srbija suverena država, a ne protektorat.

„Stav Mi – glas iz naroda je da vlast ne sme svojim potezima da narušava suverenitet Srbije, da je bojkot izbora politička stranputica, kao što su to i bojkot dijaloga i učešća u radu kolegijuma“, rekao je Pavlović, u pisanoj izjavi, uz podsećanje da je ta poslanička grupa učetvovala u radu kolegijuma.

Prema njegovim rečima, neučestvovanje u dijalogu ne vodi ničem dobrom.

„U ovom trenutku, to pre svega znači da se jasno ukaže da grupacija Srbija protiv nasilja bez valjanih razloga suštinski odbija dijalog i podstiče netoleranciju u društvu. Naša druga obaveza prema građanima je da istovremeno doprinesemo da se u dijalogu s vlastima postignu što bolji izborni uslovi“, istakao je Pavlović.

Pavlović je rekao da „ono što se ne postigne sada, a sasvim sigurno nužno zbog već raspisanih izbora, jedan deo boljih izbornih rešenja treba nastaviti da se dogovara i kada se izbori završe“.

„I to neposredno nakon njihovog završetka“, poručio je Pavlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.