U trendu

Pendarovski: Berlinski proces ima nesporne prednosti nad Otvorenim Balkanom

 Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas Berlinski proces ima nesporne strukturalne prednosti nad regionalnom inicijatovom Otvoreni Balkan.

„Glavna prednost je ta da da su svih šest zemalja Zapadnog Balkana članice Berlinskog procesa, a samo tri su do sada u Otvorenom Balkanu i to je veliki nedostatak te inicijative“, rekao je Pendarovski u selu Pustec u Albaniji u kojem žive Makedonci. 

Tokom te jednodnevne radne posete Albaniji predsednik Severne Makedonije je, odgovarajući na pitanje novinara, izrazio nadu da će Otvoreni Balkan nastaviti da postoji.

Napomenuo je da je od samog početka, pa do danas Otvoreni Balkan, u kojem su sada Srbija, Severna Makedonija i Albanija, zamišljen kao jedna od mnogih regionalnih inicijativa.

„Na Zapadnom Balkanu postoji preko 50 regionalnih inicijativa za sve ove godine i one služe povezivanju naroda i stvaranju uslova za njihov bolji život. Otvoreni Balkan je bila jedna od tih inicijativa i nadam se da će i dalje postojati u određenom formatu“, rekao je Pendarovski, prenela  je državna agencija MIA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar