U trendu

Petković o hapšenju Milenkovića: Situacija na severu Kosova gotovo najteža do sada

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je posle današnjeg hapšenja Miluna Milenkovića u Kosovskoj Mitrovici da je situacija na severu Kosova „gotovo najteža do sada“ i optužio kosovskog premijera Aljbina Kurtija da „na sve načine želi da ispovocira sukobe i rat“.

Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je uhapšeni Milenković „istaknuti borac za srpske nacionalne interese i prava Srba na severu Kosova i Metohije“.

„Milun Milenković Lune je uhapšen po ličnom nalogu Aljbina Kurtija i to u frizerskom salonu koji je bio opkoljen sa osam blindiranih vozila kosovske policije. Tokom hapšenja Kurti je napravio opsadno stanje u Kosovskoj Mitrovici, pripadnici ROSU policije su bacali suzavac na ljude na ulicama, nišanili sa dugim cevima slučajne prolaznike“, kazao je Petković.

Odbacio je navode prištinskih zvaničnika da je Milenković „kriminalac“.

„Umesto da oslobodi Radoša i Dušana, Kurti hapsi još jednog Srbina. Lune nema nikakav kriminalni dosije. Ima brojne medalje koje je osvajao kao istaknuti sportista i trener kikboks kluba Kosovska Mitrovica. Nema dokaza ni Nova.rs koja govori da je priveden ‘organizator’ napada na pripadnike Kfor“, rekao je Petković.

On je optužio Kurtija da „dovodi i dovlači“ nove snage ROSU na sever Kosova i Metohije i dodao da je zbog novonastale situacije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom dana „više puta“ razgovarao sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom i međunarodnim zvaničnicima kako bi „izvršili pritisak“ na kosovskog premijera i „urazumili ga da stane sa nasilnim akcijama protiv Srba“.

„Mi ćemo kao odgovorna strana učiniti sve da sačuvamo mir, to je preko potrebno Srbima i severno i južno od Ibra“, kazao je Petković.

Pozvao je Kfor da „ukloni“ snage ROSU sa severa Kosova i Metohije.

„To su okupatori koji napadaju goloruki srpski narod na severu Kosova i Metohije. Dok su oni prisutni, neće biti mira na severu Kosova i Metohije“, rekao je Petković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar