U trendu

Petković: U Kosovskom Pomoravlju bačene tri bombe na kuće predstavnika Srpske liste

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da su tokom noći bačene tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste u Kosovskom Pomoravlju, ali da tom prilikom niko nije povređen.

Kancelarija je u saopštenju ocenila da je cilj tog napada bio da se predstavnici Srpske liste zaplaše i nateraju da „napuste svoja ognjišta, a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje (kosovski premijer Aljbin) Kurti kontinuirano sprovodi“.

Bombe su bačene na kuće direktora predškolske ustanove „Pčelica Maja“ Srđana Ristića u Ranilugu, zamenika gradonačelnika opštine Ranilug Vladice Aritonovića u selu Glogovice, kao i kuću direktora Centra za socijalni rad Zorana Ristića iz Raniluga.

Kancelarija navodi da je načinjena velika materijalna šteta Srđanu Ristiću i Vladici Aritonoviću, dok treća bomba koja je bačena na kuću Zorana Ristića nije eksplodirala.

„Reč je o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da ‘pate i plate’. Kurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe“, navodi se u saopštenju.

Vladina kancelarija je navela da očekuje da se ti napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže „jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta“.

„Kancelarija će o ovim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer se ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako shvatiti“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar