U trendu

Petrović (SSP): Vlast prihvatila zahtev opozicije za razgovor da bi kupila vreme

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanik Goran Petrović izjavio je danas da je vlast prihvatila zahtev opozicije za razgovor da bi kupila vreme i „pokušala da prevari građane“.

On je u pisanoj izjavi naveo da je, odbijanjem da se svi izbori održe u istom danu i raspisivanjem beogradskih izbora pre nego što su prihvaćene preporuke Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), predsednica Skupštine Ana Brnabić priznala dve stvari.

„Prvu, da je vlast zahtev opozicije za razgovor prihvatila samo da bi kupila vreme i pokušala da prevari građane lažnim obećanjima o poboljšanju izbornih uslova za čije sprovođene više nema vremena i drugu, da režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića zna da bez zloupotrebe medija, ucena zaposlenih u javnom sektoru, kupovine glasova i protivzakonitog ubacivanja ljudi na birački spisak, ne može više da pobedi u Beogradu, ali ni u drugim gradovima Srbije“, ocenio je Petrović.

Dodao je da takve neodgovorne odluke koje „potpisuje Brnabić, a naređuje Vučić“ i bahato gaženje zakona čiju primenu opozicija traži, produbljuje političku krizu u kojoj je Srbija „zbog dokazane decembarske izborne krađe“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar