Pirot dobio priznanje za doprinos sportu i kulturi na Međunarodnom festivalu sportskog filma

Pirot je, kao ovogodišnji gostujući grad na 12. Međunarodnom festivalu sportskog filma (MFSF) na Zlatiboru, danas dobio Priznanje za doprinos sportu i kulturi.

Predsednik Skupštine Čajetina Arsen Đurić čestitao je, prilikom susreta delegacija Grada Pirota i Opštine Čajetine, Pirotu na uspehu u unapređivanju sporta i kulture i najavio saradnju u tim oblastima.

Predsednica Skupštine Grada Pirota Milena Dimitrijević predstavila je dostignuća tog grada u izgradnji sportske infrastrukture.

Posebno je istakla ovogodišnje otvaranje kupališnog kompleksa od 20.000 kvadratnih metara u Pirotu koje naziva „velikim ogledalom Srbije“.

Ona je navela da je Pirotu za turizam od izuzetnog značaja prekogranična saradnja sa Bugarskom, kao i da se radi na razvoju turizma kroz sport.

Gradski odbornik za vanprivredne delatnosti Pirota Bojan Anđelković rekao je da potencijal za saradnju i razmenu iskustava Pirota i Čajetine vidi u njihovim sličnostima u planinskom i gastronomskom turizmu.

„Mi imamo Staru planinu, vi Zlatibor, mi imamo čuvenu peglanu kobasicu, a vi pršutu“, kazao je on.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović istakao je značaj MFSF za turizam Zlatibora, navodeći da „festival raste iz godine u godinu, a sa njim rastu u institucije“.

Na MFSF će sutra biti prikazan dokumentarni film „Pirot – Moj grad“ u kojem svoj grad predstavljaju legenda srpske košarke Svetislav Pešić i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.