U trendu

Platforma za učenje kineskog jezika privukla preko 10 miliona korisnika širom sveta

Platforma za učenje kineskog jezika privukla je preko 10 miliona korisnika iz 187 zemalja i regiona do kraja oktobra, saopštio je zvaničnik Globalne kineske alijanse za učenje.

Učenje kineskog jezika, kako prenosi Sinhua, dobilo je zamah širom sveta poslednjih godina sa proširenjem obima korisnika platforme i poboljšanjem izgleda povezanih proizvoda, rekao je Pan Zeliang na godišnjoj konferenciji saveza koja je nedavno održana u istočnoj kineskoj provinciji Šandong.

Pokrenuta 25. oktobra 2019. godine, globalna platforma za učenje kineskog je platforma za onlajn učenje koju je razvila vodeća kineska AI kompanija iFLYTEK pod vođstvom Ministarstva prosvete i Državne komisije za jezik.

Uz primenu veštačke inteligencije, ogromnu bazu podataka kineskog materijala za učenje i impresivno iskustvo učenja, platforma je omogućila svojim korisnicima da uče kineski sopstvenim tempom u različitim scenarijima iz stvarnog života.

Razvila je mobilnu aplikaciju koja podržava šest jezika, odnosno kineski, engleski, ruski, japanski, korejski i tajlandski, kako bi pružila široke nastavne usluge korisnicima, uključujući decu predškolskog uzrasta, učenike različitih nivoa i odrasle učenike.

Kina će dalje razvijati globalnu platformu za učenje kineskog u naučno-tehnološki mehanizam za popularizaciju ovog jezika, inovativnu platformu za međunarodnu komunikaciju i kanal za promociju kineske tradicionalne kulture, rekli su zvaničnici na konferenciji.

Globalnu kinesku alijansu za učenje osnovala je u oktobru 2019. grupa kineskih univerziteta, istraživačkih instituta, preduzeća i organizacija posvećenih pružanju usluga učenicima kineskog jezika. Trenutno broji 50 članova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar