U trendu

POKS: Priznavanje kosovskih tablica nastavak politike 'de fakto' priznavanja nezavisnosti Kosova

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas da je jučerašnja odluka Vlade Srbije da prizna registarske tablice sa međunarodnom oznakom „RKS“ – nastavak politike de fakto priznavanja „takozvane Republike Kosovo“.

„Nakon što je priznala kosovske lične karte i diplome, Vlada Srbije je priznala i njihove registarske tablice, a sledeći korak su pasoši, kako i predviđa francusko-nemački sporazum“, napisao je u saopštenju predsednik POKS, i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

„Primer registarskih tablica Hong Konga koji navodi Petković je lažan jer njih ne izdaju organi samouprave Hong Konga, već lokalne garaže. Izgled tih tablica propisuje Kina, a vlasnici tih vozila na ulasku u Kinu dobijaju nove tablice“, dodao je Mihailović.

„Netačan je i primer Petkovića iz Italije, jer bez međunarodne oznake ‘I’ ne može se vozi u Italiji. Nije slučajno da se ovo dogodilo neposredno posle izbora, jer većina građana Srbije ne podržava ovakve odluke“, napisao je predsednik POKS.

On je još dodao da su „zbog RKS tablica Srbi sa Kosova i Metohije sa punim pravom bili na barikadama prošle godine i napustili privremene institucije“.

„Vlada Srbije je juče odlučila da te tablice prizna, a narod, kojem nije uspela da obezbedi ni glasanje na izborima u rođenoj državi, pusti niz vodu i da ga izda. Ovo je sramno poniženje kosovskih Srba, od strane vlasti, jer ne samo da ne mogu da koriste (UNMIK-ove KS) tablice kao nekada, nego njihova rođena država priznaje tablice separatista“, zaključio je Mihailović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.