U trendu

Ponoš: Nismo razgovarali o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Beograda

Predsednik Srbija centra (Srce) Zdravko Ponoš izjavio je da je danas da opozicija ima više kandidata za gradonačelnika na novim lokalnim izborima u Beogradu, i da se još nije razgovaralo o tome ko bi bio zajednički kandidat.

Ponoš je za televiziju N1 rekao i da opozicija neće učestvovati na novim lokalnim izborima u Beogradu, čije se raspisivanje očekuje, ako ne budu promenjeni izbori uslovi, odnosno primenjene preporuke ODIHR.

Povodom najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će biti dozvoljen uvid u birački spisak pre narednih izbora, Ponoš je rekao da je u pitanju „manipulacija“, namenjena pre svega za ljude u inostranstvu „koji mu daju neku vrstu podrške“.

„Oni nešto kriju, to znaju i oni, i mi, i ceo svet. Nikad u ovoj državi neće biti normalnih izbora dok je Vučić na vlasti i SNS“, rekao je Ponoš, koji je istakao potrebu da se „upristoji izborni ambijent u Srbiji“.

O nastavku konstitutivne sednice Skupštine Srbije Ponoš je rekao da je viđen „standardan SNS šou“, da opozicija u takvom skupštinskom ambijentu „neće imati priliku da nametne neki svoj stav“, kao i da opoziconim poslanicima od delovanja u Narodnoj skupštini ostaje samo da ih „građani Srbije konačno čuju“.

Ponoš je kazao i da su predstavnici opozicije nosili figure „Oskara“ u parlamentu da bi podsetili na jedinu aferu koju, prema njegovim rečima Vučić nije komentarisao, a to je pominjanje „svemogućeg funkcionera“ sa kodnim imenom „Oskar“ koga su u presretnutoj Skaj komunikaciji imenovali članovi kriminalne grupe Darka Šarića, a koje je nedavno objavila nevladina organizacija KRIK.

Govoreći o ustupanju zgrada Generalštaba u Beogradu na besplatno korišćenje američkim kompanijama koje su u vlasništvu Džareda Kušnera, zeta bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Ponoš je rekao da Vučić time „investira u svoju političku budućnost, tako što prodaje ‘porodični nakit'“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.