U trendu

Ponoš: Opozicija mora da učini sve da izbori budu nokaut vlasti

Predsednik stranke Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš rekao je danas da pregovori o zajedničkom nastupu opozicije idu dobro i ocenio da opozicija treba da učini sve što je moguće da izbori budu nokaut vlasti.

On je na televiziji N1 rekao da dogovori o zajedničkom nastupu još nisu gotovi jer postoji više stvari oko kojih se treba dogovoriti.

„Ako nije moguće ono što sam ja predlagao, cela opozicija zajedno u oročenom mandatu, sinergija u ovom formatu je solidna. Za sada izgleda da će ovo dati rezultat koji očekujemo. Svaka od stranaka će biti uskraćen za nešto i ne možemo da svi budemo 100 odsto zadovoljni, ali takav nastup opoziciona javnost očekuje“, rekao je Ponoš.

On je ocenio da režim sadašnje vlasti ne treba da se nastavi, već popravi, iako su neke stvari trajno uništene.

„U ovom zajedničkom nastupu opozicije se ne radi o tako čvrstim formacijama, verovatno svaka stranka ima svog kandidata za gradonačelnika. Ali mi smo spremni da podržimo ostale kandidate. Vučić zna da vlast stoji jako loše, on je uzdrman i uplašen i njegova negativna kampanja ne može da da dobar rezultat. On će otići na loš i ružan način“, naveo je Ponoš.

Govoreći o umešanosti Srbije u događaj u Banjskoj, Ponoš je rekao da neko mora biti odgovoran za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

„Jedna stvar je kad nešto samoproglasite, a drugo je kad vam neko to prizna. Vučić je potpuno podložan ucenama i zato je izuzetno kooperativan. Srbi na Kosovu i Metohiji nisu ni bezbedni niti žive bolje, zbog jedne situacije u Banjskoj apsurdno je da Srbi nemaju lekove“, ocenio je Ponoš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar