Ponoš (Srce): ‘Crvena boja’ Brnabić na amandman, Kosovo ide u Savet Evrope, a Vučić je na to prista

Predsednik stranke Srbija centar (Srce) Zdravko Ponoš govorio je danas o amandmanmai koje je premijerka Ana Brnabić „crvenom bojom“ označila u vezi implementiranja sporazuma sa Prištinom u Ohridu, odnose na reči „obavezujuće“ i „u potpunosti“ u tom sporazumu, i ocenio da su to „te crvene linije na kojima se brani Kosovo od opozicije“ u Beogradu.

Ponoš je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je u propratnom pismu napisano da bi Srbija „jako cenila“ ako bi se u taj dokument ubacila „usmena saglasnost“, a precrtala reč „obavezujući“, kao i da se umesto „u potpunosti“ ostavi formulacija da će Srbija „sprovesti sporazum“.

„Kosovo ide u Savet Evrope, on (predsednik Srbije Aleksandar Vučić) je na to pristao“, rekao je Ponoš povodom toga što Aneks sporazuma postignutog u Ohridu, na kome je prošle godine učestvovao, predviđa da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama.

Ponoš je ocenio da je „ovakvim pregovaranjem blokiran i put za Evropu i gubimo Kosovo“.

„Šta je on (Vučić) to dobio za Kosovo, a put u Evropu je i dalje blokiran“, upitao je Ponoš.

Na konferenciji za novinare Srbija centar je izneo podatak i da su zaposleni u vranjskom „Vodovodu“ masovno dovoženi u Beograd, radi fiktivnog prijavljivanja prebivališta, da bi glasali na izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.